Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Niet met een denkbeeldige blinddoek om

Een trouwreportage maken is niet alleen maar foto`s maken op de dag zelf. Het is niet “blind” een trouwdag instappen. Het allereerste contact, naast een trouwbeurs of emailwisseling, is het kennismakinggesprek. Daar kunnen we samen inventariseren wat de wensen zijn en horen wij of we van onze kant nog belangrijke aanvullingen kunnen geven. Door 10 jaar ervaring weten we precies wat er mist aan een wensenlijstje van een bruidspaar en waarvoor dus ook ruimte in de planning moet worden ingeruimd.

Enkele weken voor de bruiloft volgt een detailbespreking, waar we de uiteindelijke dag planning stap voor stap met jullie doornemen. En daarna doen we de pre wedding. Dit is een shoot waar we elkaar op een heel andere wijze leren waarderen en kennen. Maar vooral leuk!

Tussendoor is er ook nog wel contact, maar dan alleen als er van één van de kanten vragen heeft of als het nodig is.

Op de trouwdag zelf is het fotograferen natuurlijk en zal ik de dag erna vaak al een preview sturen met enkele foto`s. Dan gaat het selecteren en het bewerken van de foto`s beginnen. De selectie krijg je een week of twee later als ik die heb geplaatst op de online gallery die jullie van me krijgen. Zodra jullie je keuze hebt doorgegeven gaat voor mij de ontwerp fase beginnen.

Met de gekozen foto`s maak ik een ontwerp voor jullie trouwalbum en diverse foto`s worden nog een keer uitvoerig onder handen genomen en extra bewerkt. Als ik dan de layout op de online gallery plaats is er al bijna een week aan werk in jullie bruiloft gaan zitten. Het album zelf bestel ik als jullie blij zijn met het ontwerp. We zien elkaar weer als het album afgeleverd wordt.

Nee, deze fotograaf heeft geen vrij om in de zon te gaan zitten als ik klaar ben op een bruiloft. Het is niet alleen op de trouwdag een paar uurtjes ’knippen” en klaar is kees. Een bruiloft reportage vereist veel voorbereiding en werk. Niet alleen van de kant van het bruidspaar zelf, maar dus ook van de fotograaf.

Pas alleen als ik me inleef in een bruidspaar, veel vragen stel en precies op de hoogte ben van alles dat ik echt moet weten, dan pas kan ik foto`s met betekenis maken. Dan pas kan ik die fotograaf zijn die onzichtbaar is op momenten als dat moet en die sturende fotograaf zijn als de situatie erom vraagt.

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan telefonisch contact op of stuur een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×