Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Een amateur of een professioneel fotograaf je bruiloft laten fotograferen?

Ik zag Jenny en Jeroen voor het eerst op een trouwbeurs. Ze waren  naar de beurs gekomen. “Een fotograaf hebben we niet meer nodig hoor” werd me verteld, want een kennis van een vriendin zou dit voor haar rekening nemen en die vroeg maar een symbolisch bedragje. Hoe aanlokkelijk is dit? Maar ze waren wel wég van mijn foto`s en demo albums. Omdat we in gesprek raakten gaf ik hen advies, omdat ik altijd wat bezorgd word als bruidsparen een amateur of bekende hun bruiloft laat fotograferen.

“Zorg dat je precies weet waarvoor je kiest” zei ik hen. “Je kunt pas een goede keuze maken als je weet waar de risico`s liggen”.

  • Heeft deze amateur twee camera`s, of werkt ze maar met eentje?
  • Wat als die camera stuk gaat tijdens de bruiloft? Heeft ze daar een oplossing voor?
  • Heeft ze maar 1 lens of werkt ze met meerdere objectieven?
  • Kan ze goed werk leveren onder sterk wisselende lichtomstandigheden?
  • Wat als ze ziek wordt…..is daar al een oplossing voor bedacht?
  • Hoe is de backup van de foto`s geregeld? Wat als haar computer crasht?
  • Kan ze jullie ook een professioneel album leveren?
  • Fotografeert ze alleen in Jpg of in Raw?

Ik vertelde nog veel meer dan dat ik hier opsom, maar dit zijn al wel heel belangrijke zaken. Ieder jaar weer hoor ik van een bruid of bruidspaar dat ze zo’n spijt hebben dat ze een amateur hebben laten fotograferen. Want de foto’s zijn overbelicht of bewogen, of er zijn gewoon heel belangrijke momenten gemist. En daar is achteraf niets meer aan te doen.

Naar mate ik meer vertelde zag ik een verandering bij Jenny en Jeroen ontstaan. Ze raakten overtuigd van het belang van een professioneel bruidsfotograaf die hun bruiloft zou moeten vastleggen. Dit jonge stel maakte budget vrij en besloot uiteindelijk tóch voor mij te gaan en boekte me direct toen we een week later in mijn studio ons gesprek konden verzetten. De waardebon die ze op de trouwbeurs bij mij wonnen maakte die beslissing alleen nog maar gemakkelijker.

 

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan telefonisch contact op of stuur een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×